Składniki:
- opakowanie rukoli
- 2 buraczki
- garść suszonych pomidorów
- paczka pestek dyni
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztarda
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, ostra papryka, czarnuszka
Buraki kroimy na cieniutkie plasterki (2-3mm), posypujemy solą, ostrą papryką i czarnuszką i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopnie (najlepiej z termoobiegiem). Studzimy.
Myjemy rukolę, kroimy suszone pomidory, prażymy pestki dyni.
Mieszamy razem wszystkie składniki sosu: oliwę, ocet balsamiczny, musztardę i po szczypcie soli i pieprzu. Możecie też dodać łyżeczkę miodu lub syropu z agawy, jeśli lubicie, my chciałyśmy mieć bardziej wytrawny sos.
Mieszamy wszystkie składniki i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz